Mere end 20.000 børn og unge har sammen givet liv til en fortælling
om at blive væk, hjælpe og sammen finde nye veje. 

UDVIKLING SKRIDT FOR SKRIDT

Konceptet er udviklet af Aarhus Musikskole i samarbejde med lokale og regionale kulturskoler, kulturinstitutioner og uddannelsesinstitutioner, samt nordiske og internationale sparringspartnere med afsæt i udviklingsmetoden: Trædesten/Step by step: Vi opsamler erfaringer og produkter fra samskabelses-eksperimentarierne og gør dem til afsæt for næste skridt og herved en gave til den næste målgruppe.

PÅ TVÆRS AF TID OG STED

 

 

Både historie og musik henter inspiration på tværs af kulturer, århundreder og stilarter. Projektet er herved interkulturelt: Det afspejler den globale virkelighed, vi lever i, hvor vi skaber os selv i et samspil med mennesker og kulturer, i en dialog med vores  fortid, nutid og det fremtidige potentiale.

MÅLET ER

 

 

  • et musisk-kreativt forløb i fællesskabet med udtryk, danse, rytmer og sange fra hele verden
  • større forståelse for egne og andres kulturelle rødder og traditioner
  • at erfare, hvordan vi globalt bruger musik og kultur til at skabe trivsel mellem mennesker og til at håndtere og udtrykke svære livstematikker.
  • at opnå en oplevelse af at mestre noget nyt og anderledes, som afsæt for at kunne navigere i komplekse udfordringer.

 

 

 

 

Trædesten 2000-2020
Konceptet er bygget op om fortællingen om to børn og deres forunderlige rejse fra mørket og kulden til en lykkelig forening med lyset og fællesskabet med andre mennesker. Både fortælling og musik henter inspiration på tværs af kulturer, århundreder og stilarter, hvilket er med til at give det et interkulturelt præg og dermed afspejle den virkelighed, vi alle er en del af. Samtidig er fortællingen med sine almengyldige problemstillinger tilsvarende genkendelig i de fleste kulturer.

 

 

 

Vi bruger fortælling, musik og fantasi til at vække nysgerrighed og forundring blandt børnene. Gennem disse kreative tilgange er det muligt at stimulere til en dybere forståelse af de problemstillinger, som hovedpersonerne gennemgår. Samtidig kan børnene genkende situationer og følelser fra sig selv og derved blive klogere på, hvordan svære følelser kan håndteres.

Som Anette Haugaard skriver i ”En kreativ dagsorden”:

Alt det vi ved, ligger lagret i vores hjerne, og fantasien er den fantastiske kraft, der forvandler informationer til stærke egenskaber og gode idéer. Børn har en fantastisk evne til at kigge på ting fra en anden vinkel og udtrykke den enkle sandhed, som voksne nogle gange mister. Børn leger og lærer, bliver glade, føler frihed.
De bliver stimulerede, og hvis det tages alvorligt, så tror jeg, at kreativitet kan være med til at styrke børn til at blive bedre og klogere mennesker.

 

WordPress Theme built by Shufflehound.
OmKonceptet
Formål
Eksperimentarierne
Fremvisning
Kontaktos